SDE

День Незалежності відзначено молитвою за український народ

24 серпня 2010
Друк E-mail
24 серпня на День Незалежності у всіх храмах Самбірсько-Дрогобицької єпархії вірні молились за українську державу. Цього дня у катедральному храмі Пресвятої Тройці у м. Дрогобичі з цієї нагоди відбулась Архиєрейська Літургія. Звертаючись до вірних, владика Ярослав, помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії зазначив: "Дев’ятнадцять років тому всі ми отримали великий дар від Бога - незалежність української держави". Єпископ наголосив, що у цей день Україна заявила перед усім світом, що вона бажає бути господарем на своїй землі: "День 24 серпня став тим днем, про який мріяли мільйони вірних синів і дочок України: мріяли гетьмани й національні вожді, мріяли наші каторжники в чисельних таборах ГУЛАГу, непрохідної сибірської тайги і в Заполяр'ї".
Шлях до нашої свободи вистелений, як писав Блаженний Патріарх Йосиф: „Морем крові і горами трупів від Уралу до Карпат". Відтак архиєрей закликав вірних молитись за мир та мудрість. "Пам’ятаючи про жертви минулого, зважаймо на труднощі сучасності, передбачаймо небезпеки майбутнього, ідімо з Христом, який є Дорогою Правдою і Життям. Бо дав Господь нам великий дар власного урядування на власній землі – не втратьмо той дар заради хвилинної вигоди, сумнівної слави чи нещирої чужої похвали," - у підсумку наголосив владика.
 
Наприкінці Літургії усі спільно промовили молитву за український народ, яку уклав Митрополит Андрей Шептицький. Дана молитва своїми проханнями до Бога охоплює духовні та суспільні сторони життя українського народу.

banner

Архів
^ Догори